Foto – Shutterstock

Kāda malka kamīnam labāka? 0

Vispiemērotākā kurināšanai ir bērza malka. Daži speciālisti gan sūkstās par lielo daudzumu sodrēju un iesaka pirms kurināšanas noņemt tai tāsis, kuras apkvēpinot modīgo slēgto kamīnu stiklus. Ar bērzu viegli iekurināt, tas deg ar ilgu, vienmērīgu liesmu un nedzirksteļo, turklāt izdala par 25% vairāk siltuma nekā apse un par 15% vairāk nekā priede. Šai malkai sadegot, rodas viegls un maigs aromāts. Tas gan samazinās, ja malka glabāta ilgāk par diviem gadiem. Kurinot mitru, toties veidojas daudz darvas, kura nepatīk skurstenim. Lai izvairītos no darvas, vēlams piemest vairākas alkšņa pagalītes. Bērzs rada karstumu un kvēpus, alksnis tos sadala.

Reklāma
Reklāma
TV24
“Tā ir cūku kūts. Pat cūkas dzīvo labāk.” Krievijas Ārējās izlūkošanas dienesta vadītājs nosauc 3 nosacījumus, lai vienotos ar Ukrainu 99
Kokteilis
Dzimuši ģēniji: šīm zodiaka zīmēm ir augstākais IQ 4
ASV, iespējams, izdarīs ko starptautiski negaidītu. Tās lemj par to, kam pieder Krima
Lasīt citas ziņas

Vidējais sadegšanas siltums, kuru apzīmē ar siltumatdeves koeficientu, ozolam ir 10; kļavai – 8,75; bērzam – 8,33; alksnim – 6,25; priedei – 6,2; apsei – 5,0; papelei – 3,5.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.