Kāda malka kamīnam labāka? 0
Vispiemērotākā kurināšanai ir bērza malka. Daži speciālisti gan sūkstās par lielo daudzumu sodrēju un iesaka pirms kurināšanas noņemt tai tāsis, kuras apkvēpinot modīgo slēgto kamīnu stiklus. Ar bērzu viegli iekurināt, tas deg ar ilgu, vienmērīgu liesmu un nedzirksteļo, turklāt izdala par 25% vairāk siltuma nekā apse un par 15% vairāk nekā priede. Šai malkai sadegot, rodas viegls un maigs aromāts. Tas gan samazinās, ja malka glabāta ilgāk par diviem gadiem. Kurinot mitru, toties veidojas daudz darvas, kura nepatīk skurstenim. Lai izvairītos no darvas, vēlams piemest vairākas alkšņa pagalītes. Bērzs rada karstumu un kvēpus, alksnis tos sadala.
Vidējais sadegšanas siltums, kuru apzīmē ar siltumatdeves koeficientu, ozolam ir 10; kļavai – 8,75; bērzam – 8,33; alksnim – 6,25; priedei – 6,2; apsei – 5,0; papelei – 3,5.