Brokastu strata – nesteidzīgam brīvdienu rītam 0

Strata ir bagātīgs brokastu ēdiens, kas dažiem nedaudz atgādina franču sāļo pīrāgu – kišu, taču mīklas pamatne tiek aizstāta ar tostermaizes gabaliņiem. Lieliska recepte brīvdienu rītam, kas aizgūta no amerikāņu virtuves.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Personības TESTS. Kādu iespaidu tu par sevi radi? Šis attēls palīdzēs tev to noskaidrot
Kokteilis
3 visbīstamākās zodiaka zīmju pārstāves, kas bez sirdsapziņas pārmetumiem var atņemt citas vīrieti
Veselam
Liekie kilogrami neatkāpjas ne pa kam? 4 pazīmes, ka jūsu vielmaiņa nedarbojas pareizi
Lasīt citas ziņas

Īpaši iecienīta starp tiem, kam patīk eksperimentēt, jo šeit nav pareizu vai nepareizu sastāvdaļu – var izmēģināt dažādas kombinācijas no visa, kas ir ledusskapī.

Jums būs nepieciešams

8 olas,

500 ml piena,

šķipsniņa sāls un malti melnie pipari,

8 -10 šķēles Franču Brioche tostermaize (sagriezta mazos gabaliņos),

sīpols,

1 ēdamkarote sinepes,

200g čedaras vai cita iecienītā siera,

200g šķiņķis,

sviests.

Pagatavošana

CITI ŠOBRĪD LASA

Cepeštrauku (apmēram 20 cm platu un 10 cm augstu) ieeļļo ar sviestu. Trauku piepilda ar maizes kubiņiem, pievieno ¾ daļas no sarīvētā siera, sīpola gabaliņus un sagrieztu šķiņķi. Lielā bļodā sakuliet olas ar pienu, sāli, pipariem un sinepēm.

Piena un olu maisījumu lej pār maizes, siera un šķiņķa maisījumu. Apkaisa ar atlikušo sieru un ļauj masai vismaz pusstundu atpūsties līdz cepeškrāsns uzsilst 175-180 grādiem.

Var arī maisījumu pagatavot iepriekšējā vakarā, pēc tam ielikt to ledusskapī un ielikt cepeškrāsnī tikai nākamajā dienā.

Krāsnī pirmās 20 minūtes cepeštrauku pārklāj ar foliju, pēc tam noņemiet foliju un cepiet vēl 20-30 minūtes, atkarībā no cepšanas trauka dziļuma. Gatavs ir tad, kad stratas šķidrā daļa ir kļuvusi stingra.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.