Skandināvu salāti ar rudzu maizes grauzdiņiem 0
Salāti ir lielisks ēdiens, lai pēc svētkiem atkal varētu atgūt viegluma sajūtu. Šīs receptes iedvesmas avots ir zviedru virtuve. Izmēģini un piešķir savai ikdienai vēl nebijušas garšas baudījumu. Gana sātīgs ēdiens vakariņām vai pusdienām.
Jums būs nepieciešam
1,2 kg kartupeļi,
Rudzu klaipa 3 šķēles (sagrieztas 2-3cm gabaliņos),
neliels ķekars svaigu diļļu (rupji sasmalcinātas),
5 anšovu filejas eļļā (nosusinātas),
4 ēdamkarotes augstākā labuma olīveļļas,
½ ēdamkarotes sarkanvīna etiķa,
½ ķiploka daiviņa,
80g kresa salātu,
200g salātu maisījuma (pēc izvēles),
2 vārītas vistas krūtiņas bez ādas (sagriezt mazākos gabaliņos).
Pagatavošana
Cepeškrāsni uzsilda līdz 200°C / 180°C. Kartupeļus izvāri sālītā ūdenī 15-20 minūtes. Nosusina un noliek malā. Tikmēr maizes gabaliņus lieciet uz cepeškrāsnī uz 15 minūtēm līdz tie kļūst kraukšķīgi (vēlams pagriezt otrādi pēc 10 min).
Mērces pagatavošanai ieliek lielāko daļu dilles, anšovus, olīveļļu, etiķi un ķiplokus blenderī ar 2 ēdamkarotēm ūdens un sablendē līdz biezeņveida konsistencei.
Pārgriež uz pusēm katru kartupeli un bļodā sajauc kopā ar kresa salātiem, salātu maisījumu un vistas krūtiņas gabaliņiem. Pārlej pāri pagatavoto mērci. Pievieno rudzu maizes grauzdiņus salātu virskārtai un dilles.