Vegāniskā dāņu rudzu maizes kūka 0
Vegāniskā dāņu rudzu maizes kūka būs jauns mīļākais gardums tiem, kas vēlas ēst veselīgi un figūrai draudzīgi. Šajā receptē kūkas pamatnei labi noderēs pēc svētkiem pāri palikusī rupjmaize.
Jums būs nepieciešams
250g Mellā maize,
1 tējkarote cepamā pulvera,
180ml (¾ glāze) augu piena,
2 ēdamkarotes kakao pulvera,
6 lielas dateles (apmēram 125 grami),
50 ml jūsu iecienītais saldinātājs (piemēra, agaves vai kļavu sīrups),
vaniļas ekstrakts,
ievārījums, ogas un šokolādes gabaliņi dekorēšanai.
Krēmam būs nepieciešams bundžiņa kokosriekstu piena, kas nakti noturēta ledusskapī līdz tās apakšā nostājas dzidrs kokosriekstu ūdens.
Pagatavošana
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C. maizi kopā ar visām sastāvdaļām, izņemot ievārījumu, kokosriekstu krēmu, vaniļas ekstraktu un dekorus, sablendē līdz vienmērīgai masai. Cep apmēram 10-15 minūtes.
Tikmēr pagatavojiet kokosriekstu krēmu. Atdzesētā bļodā no bundžiņas kokosriekstu piena pievieno tikai sacietējušo virskārtas slāni. Kokosriekstu krēmu kopā ar vaniļas ekstraktu sakuliet līdz iegūstat putukrējumam līdzīgu masu.
Uz atdzesētas kūkas uzsmērē nelielu kārtu iemīļotā ievārījuma un pa virsu tam kokosriekstu krēmu. Dekorē ar ogām un šokolādes gabaliņiem.