Vegāniskā dāņu rudzu maizes kūka 0

Vegāniskā dāņu rudzu maizes kūka būs jauns mīļākais gardums tiem, kas vēlas ēst veselīgi un figūrai draudzīgi. Šajā receptē kūkas pamatnei labi noderēs pēc svētkiem pāri palikusī rupjmaize.

Reklāma
Reklāma

Jums būs nepieciešams

250g Mellā maize,

1 tējkarote cepamā pulvera,

180ml (¾ glāze) augu piena,

2 ēdamkarotes kakao pulvera,

6 lielas dateles (apmēram 125 grami),

Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

50 ml jūsu iecienītais saldinātājs (piemēra, agaves vai kļavu sīrups),

vaniļas ekstrakts,

ievārījums, ogas un šokolādes gabaliņi dekorēšanai.

CITI ŠOBRĪD LASA

Krēmam būs nepieciešams bundžiņa kokosriekstu piena, kas nakti noturēta ledusskapī līdz tās apakšā nostājas dzidrs kokosriekstu ūdens.

Pagatavošana

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C.  maizi kopā ar visām sastāvdaļām, izņemot ievārījumu, kokosriekstu krēmu, vaniļas ekstraktu un dekorus, sablendē līdz vienmērīgai masai. Cep apmēram 10-15 minūtes.

Tikmēr pagatavojiet kokosriekstu krēmu. Atdzesētā bļodā no bundžiņas kokosriekstu piena pievieno tikai sacietējušo virskārtas slāni. Kokosriekstu krēmu kopā ar vaniļas ekstraktu sakuliet līdz iegūstat putukrējumam līdzīgu masu.

Uz atdzesētas kūkas uzsmērē nelielu kārtu iemīļotā ievārījuma un pa virsu tam kokosriekstu krēmu. Dekorē ar ogām un šokolādes gabaliņiem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.