Kad dārzā noklājies aliču paklājs… Ko gardu var pagatavot no mazajām ogām 14
Kaukāza plūmītes jeb aličas ir gana skābenas, tāpēc daudzi tās noniecina, atstājot zem koka dzeltenu plūmju paklāju. Taču prasmīga saimniece no tām pagatavos gan gardu ievārījumu, gan pikantu čatniju, miksējot ar saldiem augļiem, piemēram, persikiem, bumbieriem, gan gardas plātsmaizes un kūku pildījumu.
DER ZINĀT
Ievārījums tikai no aličām ir pārāk stiprs. Tas labi garšo, ja tiek pievienots banāns, persiki, kabači, saldi āboli vai bumbieri.
Aliču ievārījums tāpat kā brūkleņu un dzērveņu zapte labi noder kūku un rulešu pildījumos.
Aliču garšu bagātinās apelsīni un to sula.
No Kaukāza dzeltenajām plūmītēm, ja tās savāra biezenī, pievieno cukuru, agaru un olas baltumu, sanāk gards un aromātisks zefīrs.
Aliču čatnijam patīkamas garšas nianses piešķirs kinzas lapiņas, ingvers, garšvielu maisījums hmeli-suneli, čili pipari un paprika.
Lūk, dažas receptes, kur izmantotas aličas!
Aliču čatnijs ar ķiplokiem un papriku
Marinēti tomāti ar aličām. Interesanta receptīte
Aliču ievārījums ar bumbieriem