Foto-Matīss Markovskis

Kabaču un valriekstu salāti 0

Sastāvdaļas
• 3 kabači
• 8 ēdamkarotes mājas siera (vai jebkura biezpiena)
• sauja valriekstu

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
Lasīt citas ziņas

Mērcei
• 3 ēdamkarotes olīveļļas
• 2 ēdamkarotes citrona sulas
• sāls un pipari
• bazilika lapiņas

Pagatavošana.
Kabačus sagriež ļoti plānās, garenās sloksnēs. Ja ir, var izmantot speciālu rīvi vai sleiseri, ar ko iespējams dārzeni sagriezt ļoti plāni.
Pagatavo mērci – olīveļļu sajauc ar citrona sulu, iemaisa sāli, piparus un sakapātas bazilika lapiņas. Mērci pārlej kabača sloksnēm, iemaisa. Atstāj marinēties uz kādu pusstundu.
Uz šķīvja kārto marinētās kabača sloksnes, nevairoties no mērces. Liek pamīšus ar mājas biezpienu, pēc tam bagātīgi pārkaisa valriekstus.

CITI ŠOBRĪD LASA

Šie salāti ir viegli un veselīgi. Bazilika vietā mērcei var izmantot timiānu un rozmarīnu, dilles un ķiplokus vai citas sev tīkamas garšvielas.
Valriekstus var aizstāt ar linsēklām, mandelēm, lazdu riekstiem vai čia sēklām.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.