Foto: Aija Geida

Kabaču un kūpināta siera zupa 6

Autors: Aija Geida, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Skorpions – 19. novembris, Strēlnieks – 24. jūlijs: laimīgākā diena 2025. gadā katrai zodiaka zīmei
TV24
“No tautas tāpēc šogad noslauks pēdējo kapeiku!” Izrādās, ka valdības budžetā ierakstīts – “Latvenergo” jāiemaksā vismaz 200 miljoni eiro nodokļos
Receptes
Jāmeklē, dārgi, nav laika? 15 produkti, ko turēt pa rokai, lai atvieglotu veselīgu ēšanu visas nedēļas garumā
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
• 250 g svaiga kabača
• 2 burkāni
• 4 kartupeļi
• 150 g kūpināta siera
• 4 tomāti
• Paprika
• 2 l buljona
• 120 g oranžo lēcu
• ½ tējkarotes sinepju
• ¾ tējkarotes sāls
• ⅓ tējkarotes maltu melno piparu
• Ēdamkarote cukura
• 3 ēdamkarotes sakapātu zaļumu

Pagatavošana.
Kabaci sagriež kubiciņos. Burkānu nomizo un sagriež ripiņās, tomātus un sieru – kubiciņos, papriku – salmiņos. Uzvāra buljonu, pieber burkānus un vāra piecas minūtes. Tad pieliek kartupeļus un lēcas. Uzvāra uz straujas uguns un noņem putas. Pavāra pāris minūšu un pievieno papriku, kabačus un tomātus. Vāra vēl trīs minūtes, tad pieber sāli, garšvielas un sakapātus zaļumus. Pasniedz ar svaigi ceptu maizīti.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.