Kabaču plācenīši zirņu mērcē 0
Sastāvdaļas – (4–6 porcijas)
• vidējs kabacis
• 70–90 g zirņu miltu
• 2 ķiploka daiviņas
• ½ tējkarotes maltu melno piparu
• ½ tējkarotes maltu melno sinepju
• ⅓ tējkarotes kurkumas
• ½–¾ tējkarotes sāls
Pagatavošana.
Kabaci ar visu mizu sagriež 7–8 mm biezās šķēlēs. Zirņu miltus (nopērkami “Rimi”, “Maxima”, “Hanums”, “Rudra” u.c.) sajauc ar garšvielām un sāli. Ja mājās nav zirņu miltu, var izmantot kviešu miltus, taču garša nebūs tik intensīva. Miltu un garšvielu maisījumam pamazām lej klāt aukstu ūdeni un maisa, līdz izveidojas viendabīga, vidēji bieza putriņa. Tā nedrīkst būt pārāk šķidra un piloša, kā arī bieza, jo kabači nebūs garšīgi. Mīklai pievieno smalki sakapātas ķiploka daiviņas. Pannā uzkarsē eļļu un uz vidējas uguns cep mīklā apviļātus kabaču gabaliņus, kamēr tie ir zeltaini brūni un kraukšķīgi. Pasniedz ar skābā krējuma un diļļu vai marinētu gurķu mērci. Ēdienam intensīvu un pikantu garšu dod ķiploks, sinepes un zirņu milti.