Kabaču pica ar ķiploku mērci 2
Autors: Aija Geida, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas mīklai
• 150 g kefīra
• 175–200 g kviešu miltu
• 20 g sviesta
• pustējkarote cukura
• ¼ tējkarotes sodas
• ¼ tējkarotes sāls
Pildījumam
• garš tievs kabacis
• 150 g brinzas
• 100 ml saldā krējuma
• 3 ķiploka daiviņas
• ēdamkarote kukurūzas cietes
• pustējkarote sāls
• pustējkarote maltu melno piparu
Pagatavošana.
Kefīram jābūt istabas temperatūras (uz nakti izņem no ledusskapja). Pievieno sodu un ļauj 15 minūtes izreaģēt. Pieliek sāli un cukuru, maisa, līdz cukurs izkusis. Pievieno izsijātus kviešu miltus un samīca mīklu. Liek klāt izkausētu sviestu un vēlreiz samīca. Atkarībā no miltu kvalitātes nepieciešamais daudzums var nedaudz atšķirties. Mīklai jābūt vijīgai un mīkstai, tajā pašā laikā saturīgai. Noliek uz divām stundām atpūsties, tad sadala četrās daļās un katru plāni izrullē.
Pagatavo ķiploku mērci – aukstā saldajā krējumā iemaisa kukurūzas cieti, pieliek sāli un uzkarsē. Kad mērce mazliet sabiezē, noliek atdzesēties. Pēc tam pieliek sakapātas ķiploka daiviņas. Kabaci sagriež plānās šķēlītēs, sieru sadrupina. Izrullētajai picai mazliet uzloka malas. Saliek kabaču šķēles un pārlej ar ķiploku mērci. Cep 220 grādos aptuveni 10 minūtes. Tad picas izņem, pārkaisa sieru un maltus melnos piparus, pacep vēl 5 minūtes. Pasniedz ar zaļumiem.