Kabaču pankūkas ar baziliku 0
(4–5 porcijas)
• 350 g kabača
• 250 g kartupeļu
• 100 g parmezāna vai cita cietā siera
• 2 sīpoli
• 2 ēdamkarotes sakapātu bazilika lapiņu
• 3 ēdamkarotes sakapātu riekstu
• 3 ēdamkarotes skābā krējuma
• 2 ēdamkarotes rīvētas citrona miziņas
• 4–5 ēdamkarotes kviešu vai zirņu miltu
• Ķiploka daiviņa
• ½ tējkarotes maltu melno piparu
• ½ tējkarotes sāls
Kabaci nomazgā, sarīvē uz rupjas rīves, uzkaisa sāli, samaisa un liek, lai atsulojas. Tad sulu nokāš un kabačus kārto uz virtuves papīra dvieļa. Kartupeļus nomazgā un sarīvē. Parmezāna vai citu cieto sieru smalki sarīvē. Riekstus sakapā un mazliet apgrauzdē uz pannas. Sīpolus smalki sakapā. Lielā bļodā sajauc visas sastāvdaļas (pievienoto miltu daudzums atkarīgs no tā, cik sulīgi ir dārzeņi). Cep uz pannas eļļā no abām pusēm, līdz pankūkas zeltaini brūnas. Baziliks piešķir patīkamu aromātu, rieksti un cietais siers – izteiktu garšu.