Kabaču laiviņas ar sarkanajām pupiņām un papriku 0
Sastāvdaļas
• 2 nelieli kabači vai cukīni
• 200 ml konservētu sarkano pupiņu
• 200 g labi kūstoša siera
• paprika
• 2 ķiploka daiviņas
• 2 ēdamkarotes augu eļļas
• ½ tējkarotes maltu melno piparu
• ½–1 tējkarote sāls
Pagatavošana.
Kabačus nomazgā un pārgriež gareniski uz pusēm. Ar karoti izgrebj mīkstumu un sagriež to smalkos gabaliņos. Ja kabacis pāraudzis, mīkstumu neizmanto. Pupiņas nokāš un tām pievieno kabaču mīkstumu, augu eļļu, sakapātus ķiplokus, smalki sagrieztu papriku un sarīvētu sieru. Masu samaisa, sadala četrās daļās un desiņas veidā ar rokām liek kabaču laiviņā un pieplacina. Cep iepriekš līdz +200 °C sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 25 minūtes.