Kabaču laiviņa ar sieru un tomātiem – kad nav laika ilgi gatavot 0
Sastāvdaļas
• Vidējs kabacis vai divi mazi kabači
• 6 tomāti
• 250 g labi kūstoša siera
• 2 ēdamkarotes augu eļļas
• ½ tējkarotes maltu melno piparu
• 2 ķiploka daiviņas
• Ēdamkarote cukura
• ½–1 tējkarote sāls
Pagatavošana.
Kabaci pārgriež gareniski uz pusēm un katru garo laivu sadala uz pusēm, lai var sakārtot uz cepamās pannas. Mazos kabačus pārgriež tikai gareniski uz pusēm. Svarīgi, lai kabači nav pārauguši un miza nav pārkoksnējusies. Katrai laiviņai izņem sēklu daļu un iekšpusi apziež ar augu eļļu. Sarīvē sieru un bagātīgi piepilda kabaču pusītes. Virsū liek kubiciņos sagrieztus tomātus, uzbārsta sakapātu ķiploku, cukuru, sāli un maltus melnos piparus. Pārkaisa ar rīvētu sieru. Cep iepriekš līdz +180 °C sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 25–30 minūtes.
UZZIŅA
• Kabaču laiviņās var pildīt desu, sieru, tomātus, papriku, malto gaļu, sēnes, sīpolus, no iepriekšējās dienas vakariņām pāri palikušus rīsus, kvinoju, kuskusu, grūbas.
• Gatavojot pildījumu, svarīgi padomāt par taukvielām un pildījuma saistošo elementu (sieru, olu, skābo krējumu), citādi ēdiens būs sauss un nebaudāms.
• Kabaču laiviņas pasniedz ar zaļajiem salātiem, pēc vēlēšanās klāt pagatavo rīsus, kartupeļus, kuskusu vai kvinoju.
• Interesants pildījums ir kuskuss vai kvinoja kopā ar saulē kaltētiem tomātiem un pikantu sieru.
• Sieru uz kabaču laiviņām liek piecas minūtes pirms gatavošanas beigām vai arī pilda laiviņu apakšējā daļā, tad kabača pusītes piesūcas ar patīkamu siera aromātu un labi izcepas siera taukos. Ja pildījumam pirms cepšanas uzliek biezu siera kārtu, produkti apakšā nevis izcepas, bet izsūt un ēdiens nav pietiekami garšīgs.