Kabaču, cukīni un baklažānu sautējums 0
Sastāvdaļas
• 1 kg kabaču
• 1 kg cukīni
• 1 kg paprikas
• 0,5 kg baklažānu
• 0,5 kg burkānu
• 0,5 l tomātu mērces
• 4 tomāti
• čili pipari
• etiķis
• cukurs
• sāls
Pagatavošana.
Kabačus un cukīni nomizo, sagriež kubiņos, apsāla, saber kopā. Baklažānus sagriež kubiņos, apsāla un novieto atsevišķi. Notur stundu vēsā vietā.
Apcep papriku un pievieno iepriekš apceptus burkānus, kas sagriezti kubiņos. Pievieno cukīni un kabačus, sautē aptuveni 7 minūtes, tad pievieno tomātu mērci. Kad dārzeņi kļuvuši kraukšķīgi, pievieno baklažānus, kas iepriekš apcepti cepeškrāsnī. Pieliek čili piparus, sāli, cukuru un etiķi (pēc garšas). Nobeigumā pievieno četrus tomātus, pakarsē, un pēc 5 minūtēm ēdiens ir gatavs. Pirms pasniegšanas galdā pārkaisa ar zaļumiem – pētersīļiem vai seleriju.
Lai sautējumam noņemtu lieko skābumu, pielej nedaudz galda etiķa.