Kabaču biezzupa ar biezpienu 0
Sastāvdaļas – 1 kg zaļo kabacīšu, 2 ķiploka daiviņas, 4 ēdamkarotes biezpiena, 750 ml karsta piena, olīveļļa (der arī augu eļļa), sāls, pipari un zaļumi pēc garšas.
Pagatavošana.
Gabaliņos sagriež kabacīšus un pasautē uz pannas augu eļļā.
Ķiploku smalki sagriež, pievieno kabacīšiem un vēl 20 minūtes sautē uz vidējas uguns, ik pa laikam apmaisot.
Blenderī ieliek kabacīšus, biezpienu, pielej karstu pienu, pievieno sāli un piparus pēc garšas. Visu kārtīgi sasmalcina.
Zupu pasniedz karstu, pēc garšas pievienojot apgrauzdētus sausiņus un smalki sagrieztus zaļumus.
Labu apetīti!