Makaroni ar kabačiem un citronu 0
Sastāvdaļas – 0,5 kg kabaču, 0,5 kg Fussili vai Penne makaronu, olīveļļa, 1 sīpols, 2 ķiploka daiviņas, 2 palieli rozmarīna zariņi, pētersīļi, jūras sāls, svaigi pipari, 1 citrons, Parmezāna siers.
Pagatavošana.
Uzsildītā pannā ielej nedaudz eļļas un līdz zeltainai nokrāsai apcep plānās šķēlēs sagrieztus sīpolus. Pievieno sīki sakapātus ķiplokus, arī smalki sakapātu rozmarīnu, nedaudz pētersīļu un dažas sekundes (tiešām tikai dažas sekundes!) apcep. Pannā liek aptuveni 4 cm garos salmiņos sagrieztus kabačus, sarīvētu citrona miziņu un cep, līdz kabači gatavi. Pārkaisa ar sāli un pipariem. Makaronus sālsūdenī vāra līdz gatavībai. Nokāš, liek lielā bļodā, pievieno ceptos kabačus, apslaka ar citrona sulu, olīveļļu, pievieno svaigi rīvētu Parmezāna sieru.
Šim ēdienam var pievienot arī tunci, ceptu zivi vai jūras veltes.
Gatavoja Veselīga ēdiena restorāna “Terra” šefpavārs Fabians de Frīss