Kabaču un citronu ievārījums 0

Foto – Aija Geida

Sastāvdaļas – 1,5 kg kabaču, liels citrons, 50 g ingvera saknes, 300 g cukura.

Pagatavošana.

Kabačus nomizo, izņem sēklotni, sagriež nelielos gabaliņos. Ieber katlā, uzlej nedaudz ūdens, uzliek vāku un sautē 10 minūtes. Ingvera sakni nomizo un smalki sarīvē. Citronu ar visu mizu sagriež mazos gabaliņos. Aptuveni 200 ml ūdens (vai mazāk, ja kabacis sulīgs) savāra ar ingveru un citronu, uzlej kabacim. Vāra uz mazas uguns, bieži apmaisot, kamēr gabaliņi gandrīz izšķīduši.

Reklāma
Reklāma
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.