Pica ar kabačiem. Garšīga un veselīga recepte! 0

Sastāvdaļas (4 porcijas) mīklai – 500 g kviešu miltu, 250 ml ūdens, 12 g sausā rauga, 2 ēdamkarotes olīveļļas, ēdamkarote cukura, ⅓ tējkarotes sāls.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Personības TESTS. Kādu iespaidu tu par sevi radi? Šis attēls palīdzēs tev to noskaidrot
Kokteilis
3 visbīstamākās zodiaka zīmju pārstāves, kas bez sirdsapziņas pārmetumiem var atņemt citas vīrieti
Veselam
Liekie kilogrami neatkāpjas ne pa kam? 4 pazīmes, ka jūsu vielmaiņa nedarbojas pareizi
Lasīt citas ziņas

Pildījumam – 150 g kabača, 100 g svaigā siera ar ķiplokiem, 100 g Krievijas siera, 5 ēdamkarotes adžikas, 4 tomāti, 100 g žāvētas gaļas vai kvalitatīvas kūpinātas desas, ½ tējkarotes maltu melno piparu, 1,5 ēdamkarotes Vidusjūras garšvielu maisījuma, ⅓ tējkarotes sāls.

Pagatavošana.

Vispirms sagatavo mīklu: sajauc raugu ar cukuru un pielej siltu ūdeni (līdz +40 °C). Samaisa un ļauj ieraugam piecas minūtes aktivizēties. Kad parādās mazi burbulīši, pieber miltus, sāli un samaisa. Pielej olīveļļu un samīca mīklu – tai jābūt elastīgai un gludai (nevar būt lipīga un šķidra). Apklāj ar dvielīti un stundu raudzē siltā vietā. Pēc stundas atspaida un raudzē vēl 30–40 minūtes. Kad mīkla otrreiz pacēlusies, var ķerties pie picas gatavošanas.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kamēr mīkla rūgst, kabaci nomizo un rupji sarīvē. Apkaisa ar sāli un ļauj, lai pusstundu atsulojas (tas nepieciešams, lai cepoties pica nepārvēršas putrā). Svaigo sieru sagriež kubiciņos, Krievijas sieru sarīvē. Tomātus un gaļu sagriež šķēlītēs. Mīklu izrullē maksimāli plānu, uzziež pikanto adžikas mērci, tad liek kabačus, desu vai gaļu, tomātus, pārkaisa ar pipariem un Vidusjūras garšvielu maisījumu un cep +220 °C aptuveni 15 minūtes. Tad uzkaisa Krievijas sieru un cep vēl 3–5 minūtes.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.