Foto: Ekrānšāviņš no video

Kā “zinātniski pareizi” sadalīt kūku? 0

Tradicionālais kūkas sagriešanas veids ir no tortes centra uz malām veidot tādus kā trīsstūra gabaliņus. Tomēr saskaņā ar zinātnieka sera Frānsisa Goltona rakstu, kas publicēts žurnāla “Nature” 1906. gada decembra numurā, kūkas sagriešana visā tās garumā ir labāks veids, kā samazināt iespēju tai zaudēt savas labās īpašības tajos gadījumos, kad torte netiek apēsta vienā reizē, bet tās daļa atstāta nākamajai dienai.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
Lasīt citas ziņas

Metode palīdz saglabāt kūku mitru un sulīgu, neļaujot pildījumam apkalst un sažūt. Turklāt – šādi griežot kūku, to iespējams gaumīgi sadalīt smalkāk – tātad lielākam skaitam cilvēku.

Ekrānšāviņš no video
CITI ŠOBRĪD LASA

Pēc cienījamā matemātiķa teorijas – pirmajai kūkas šķēlei jāatrodas tieši kūkas vidū.

Ekrānšāviņš no video
Ekrānšāviņš no video
Ekrānšāviņš no video
Ekrānšāviņš no video
Ekrānšāviņš no video

Kad tā nogriezta, izcelta no kūkas centra un novietota uz šķīvīša, atliek izlemt – vēlaties notiesāt visu gareno gardumu vai to pārdalīt divās daļās.


Pēc tam atlikušās kūkas puses vienkārši bīda kopā, lai kūka atkal izskatās apaļa kā vesela.

Un tad iepriekš aprakstīto procesu atkārto – vidū izgriež vēlamā platuma joslu, to izceļ un atkal sabīda kūkas atlikušās malas kopā. Tā turpina, līdz kūka ir sagriezta.

Protams, visus šos ieteikumus ignorēt, ja ir vēlēšanās kūku apēst vienatnē un vienā piegājienā…Lai saldi!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.