Kā “zinātniski pareizi” sadalīt kūku? 0
Tradicionālais kūkas sagriešanas veids ir no tortes centra uz malām veidot tādus kā trīsstūra gabaliņus. Tomēr saskaņā ar zinātnieka sera Frānsisa Goltona rakstu, kas publicēts žurnāla “Nature” 1906. gada decembra numurā, kūkas sagriešana visā tās garumā ir labāks veids, kā samazināt iespēju tai zaudēt savas labās īpašības tajos gadījumos, kad torte netiek apēsta vienā reizē, bet tās daļa atstāta nākamajai dienai.
Metode palīdz saglabāt kūku mitru un sulīgu, neļaujot pildījumam apkalst un sažūt. Turklāt – šādi griežot kūku, to iespējams gaumīgi sadalīt smalkāk – tātad lielākam skaitam cilvēku.
Pēc cienījamā matemātiķa teorijas – pirmajai kūkas šķēlei jāatrodas tieši kūkas vidū.
Kad tā nogriezta, izcelta no kūkas centra un novietota uz šķīvīša, atliek izlemt – vēlaties notiesāt visu gareno gardumu vai to pārdalīt divās daļās.
Pēc tam atlikušās kūkas puses vienkārši bīda kopā, lai kūka atkal izskatās apaļa kā vesela.
Un tad iepriekš aprakstīto procesu atkārto – vidū izgriež vēlamā platuma joslu, to izceļ un atkal sabīda kūkas atlikušās malas kopā. Tā turpina, līdz kūka ir sagriezta.
Protams, visus šos ieteikumus ignorēt, ja ir vēlēšanās kūku apēst vienatnē un vienā piegājienā…Lai saldi!