Uzturs 0
Ja tas iespējams, organisma sagatavošana grūtniecībai jāplāno sezonā, kad ir pieejami dabīgie vitamīni, jo ziemas sezonā un pavasara sākumā dārzeņi un augļi kļūst mazvērtīgāki. Katrai sievietei individuāli jāizvērtē, cik kvalitatīvs ir viņas un ģimenes uzturs – kur ir audzis produkts, cik daudz tas apstrādāts ar ķimikālijām, vai tas satur pietiekami vērtīgas uzturvielas. Augļu un dārzeņu mizas var saturēt daudz ķīmijas, tādēļ, ja nav pārliecības par to izcelsmi, mizu labāk nomizot.
Vismaz vienu reizi nedēļā vēlams uzturā lietot labas kvalitātes zivis, kā arī pēc iespējas tīrāku gaļu, piemēram, truša vai liellopa (izvērtējot izcelsmes vietu), jo tā organismam dos nepieciešamās dzelzs rezerves. Sava ēdienkarte jāpārskata arī veģetāriešiem un vegāniem, un jāpārliecinās, ka uzņemtajā pārtikā ir pietiekami daudz dzelzs un B12 vitamīns.
Svarīgi ir ēsts samērīgi un atcerēties, ka ēdiens ir jābauda. Arī tad, ja tas ir kaut kas neveselīgs, piemēram, ātrās uzkodas, tās vajadzētu baudīt nedaudz un ar prieku.
Nebūtu ieteicams ēst pēc 18.00, jo tas uzlabo miegu un palīdz organismam labāk atjaunoties. Ja ir vēlme ko apēst vakara pusē, tad labāk ēst termiski apstrādātu pārtiku un izvairīties no saldumiem.