Foto: Shutterstock

Kā vislabāk apēst dārzeņus: izcili svaigu kabaču salāti tūlītējai ēšanai 1

Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

“Protams, visu vajag ēst svaigu un rīvēt salātos, jo tādā veidā varam uzņemt vairāk vitamīnu un citas vērtīgas vielas. Bet saknes un citus dārzeņus var arī tvaicēt, vārīt zupās un sautējumos. Katrā ziņā tas būs labāk, nekā cept uz pannas,” iesaka RSU studiju programmu Uzturs un Uzturzinātne vadītāja Lolita Neimane.

“Bet, ja gribas ceptus dārzeņus, tad, protams, veselīgāks variants ir cept tos cepeškrāsnī – lai ātrāk izceptos, vēlams sagriezt šķēlēs, daivās, gabaliņos. Tad liek dārzeņus uz plāts, kas pārklāta ar cepampapīru, un mazliet pārlaista ar olīveļļu. Saknes un dārzeņus cepeškrāsnī var labi izcept 200 °C temperatūrā pusstundas laikā – ilgums atkarīgs no šķēlīšu biezuma un dārzeņu veida. Ilgāk jācep cietākas saknes: burkāni, bietes un citas.”

Svaigu kabaču salāti tūlītējai ēšanai

Sastāvdaļas:

CITI ŠOBRĪD LASA

• 1 neliels (ap 10 cm) kabacis
• 1 ābols
• 1 burkāns
• 1 ēdamkarote citrona sulas
• 1 ēdamkarote olīveļļas
• dilles
• zaļie lociņi

Pagatavošana:

Kabaci, burkānu un ābolu nomizo un sarīvē. Pievieno smalki sagrieztus lociņus un dilles, uzslaka olīveļļu un citrona sulu. Salāti ir gatavi.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.