
Zaļumi ar ķiplokiem 0
• 200 g diļļu jauno dzinumu
• 200 g pētersīļu lapiņu
• 200 g bazilika
• 100 g kinzas
• 3 ķiploka daiviņas
• 2 ēdamkarotes sāls
• 100 ml augu eļļas
Garšaugus nomazgā, nosusina un smalki sagriež. Ķiploka daiviņas sasmalcina spiedē. Garšaugiem pieber sāli, ķiplokus un samaisa. Ļauj nedaudz atsuloties, lai sāls izšķīst. Blīvi pilda burciņās un pārlej ar eļļu. Aizvāko un glabā ledusskapī vai aukstā pagrabā.
Piestāv zupām, mērcēm, pastām un sautējumiem. Labi garšo ar svaigi ceptu maizīti.
Kinzai ir spēcīgs aromāts un garša. Ja kādam mājniekiem tā nepatīk, var izmantot selerijas lapiņas.