Vidusjūras garšaugu maisījums eļļā 0
• 100 g bazilika lapiņu
• 100 g pētersīļa lapiņu
• 100 g rozmarīna
• 100 g raudenes
• 100 g estragona
• 50 g salvijas lapiņu
• 4 ēdamkarotes sāls
• 120 ml augu eļļas
Garšaugus nomazgā un labi apžāvē, izklājot uz dvieļa vai papīra salvetes. Izmanto tikai lapas, jo kāti ir cieti. Tās sakapā, pieber sāli un samaisa. Blīvi sapilda mazās, tīrās burciņās un pārlej ar augu eļļu tā, lai virspusē ir vismaz 5–6 mm eļļas slānis. Aizvāko un noliek vēsumā.
Laba piedeva zupām, pikantām mērcēm, makaronu ēdieniem, putnu gaļai. Ja katru reizi, kad ar tīru karoti paņem nedaudz aromātiskā maisījuma, uzlej vēl eļļu, garšaugu maisījums labi glabājas līdz pavasarim.
Vidusjūras garšaugu maisījumam ir dažādas proporcijas. Piemēram, estragona vietā var likt pupumētru, papildus pievienot timiānu, pētersīļu lapiņas aizstāt ar selerijas lapiņām.