Foto – Shutterstock

Kā vāra dārzeņu buljonu? 0

“Bieži vien receptēs rakstīts – pievieno dārzeņu buljonu. Kā īsti to gatavo? Cik ilgi šādu buljonu drīkst glabāt, vai to var sasaldēt?”

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

“Dārzeņu buljonu gatavo visai vienkārši. Izmanto dažādus dārzeņus, arī to pārpalikumus – mizas, kātus, kacenus, zaļumu un garšaugu kātus, tomēr nekas nedrīkst būt bojāts,” skaidro veģetārā uztura skolas Vegus vadītāja Dita Lase. Pārpalikumus var sakrāt traukā ledusskapī, ja tuvākajās dienās iecerēts gatavot dārzeņu buljonu. Visu nomazgā, sagriež lielos gabalos. Sīpolu, ķiploku, burkānu un seleriju apcep. Liek pilnu katlu ar dārzeņiem, uzlej aukstu ūdeni, lai tie būtu nosegti. Vāra pusstundu līdz stundu uz ļoti lēnas uguns, tad nokāš – tikai notecina, neizspaida. Buljons gatavs! Ja vēlas, var pievienot garšvielas un sāli. Dita gan to liek klāt, kad vāra zupu. Dārzeņu buljonu slēgtā traukā ledusskapī var uzglabāt aptuveni nedēļu. Ja lej trauciņos un sasaldē, var turēt apmēram pusgadu, tomēr garšīgāks tas ir pirmos divus trīs mēnešus, pēc tam garša vairs nav tik izteiksmīga.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.