Mājas virtuves „gariņš“ – tritoniņš. Foto – Anda Krauze

Mājas gariņa klātbūtnes pazīmes 26

Tavas sajūtas nereti vēsta, ka pat tad, ja dzīvoklī esi viens, tajā atrodas kāds cits. Veselais saprāts, protams, šīs domas dzen prom, taču tevi vienalga biedē nesaprotami trokšņi, kurus centies izskaidrot: “man vienkārši izlikās”, “kaimiņi”, “skaņas no ielas” utt..

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Nedēļas nogale četrām zodiaka zīmēm sola lielas problēmas. Kuras ir tās, kam jāuzmanās!
Pasaulei vajadzētu atgādināt par šīm briesmām: Krievijā rosina detonēt kodolbumbu, lai liktu “cilvēcei aizdomāties” 85
Krievijas armija ir lielāka un spēcīgāka nekā jebkad – ar to mums nāksies rēķināties ilgu laiku, tā vērtē ASV komandieris 175
Lasīt citas ziņas

Ja atnācis viesis, kurš mājas gariņam nepatīk, viņa šķīvji, krūzes, glāzes pastāvīgi nokritīs un saplīsīs, dzērieni izlīs. Ja tas atkārtojas regulāri, liela iespēja, ka to sarīkojis tieši mājas gariņš.

Ja tavā dzīvoklī mīt mājdzīvnieki – kaķi/suņi –, viņi var viegli sajust mājas gariņa klātbūtni. Piemēram, viņi dažkārt var uzvesties dīvaini vai ilgi skatīties vienā punktā, it kā vērotu kaut ko neredzamu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Vēl viena klātbūtnes pazīme – pazūd lietas. Piemēram, tu precīzi atceries, ka kaut ko noliki tieši tajā vietā, un tad pēkšņi atklāj, ka tur tās nav, bet atrodi pilnīgi citā vietā. Vai cits piemērs: ilgi meklē un neredzi kādu priekšmetu plauktā, nesaproti, kur tas pazudis, tad novērsies un pēkšņi: “Te tas ir! Kā es uzreiz nepamanīju!”

Lai pārliecinātos, vai tavā mājā ir mājas gariņš, vari veikt vienkāršu rituālu ar sveci. Šis rituāls jāveic pilnmēness laikā. Novieto aizdegtu sveci uz galda, naktsgaldiņa vai palodzes. Aizver visus logus, lai nebūtu caurvēja un svece varētu degt vienmērīgi. Telpā nedrīkst atrasties arī mājdzīvnieki. Paej dažus metrus tālāk no sveces un uzdod jautājumu: “Mājas gariņ, vai tu dzīvo manā mājā?” Minūti vēro liesmu: ja tā mirgo, tas nozīmē, ka mājas gariņš ir atsaucies. Ja atbildes nav, mēģini vēlreiz, kad debesīs atkal būs pilnmēness. Ja liesma paliek mierīga, tas nozīmē, ka mājas gariņa vai nu nav, vai arī viņš nevēlas sazināties, vai arī tu neesi noskaņojies ar viņu sazināties.

Vēl viens rituāls: pagatavo gardu kūku, konfektes, cepumus, vēlams paštaisītus, un vakarā pirms gulētiešanas atstāj uz virtuves galda nedaudz gardumu uz skaista šķīvja. Domās vai skaļi uzaicini mājas gariņu uzcienāties. Pēc tam aizver virtuves durvis un dodies gulēt. Ja no rīta redzi uz ēdiena atstātas pēdas, tas nozīmē – mājas gariņš ir ar tevi sazinājies.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.