Foto: shutterstock.com

Tomātu vīns 0

Vīndara Edmunda Bildera recepte

(20 l vīna)

• 17 kg tomātu

• 6 kg cukura

• 10 g Biowin VRS rauga

Tomātiem izņem serdeni, tos sagriež, pēc iespējas cenšoties atstāt sarkano daļu ar visu mizu. Masu liek spainī, mucā vai burkā, pievieno raugu. Pēc trim dienām, kad misa sāk rūgt (tā bieži jāapmaisa ar koka karoti) un kad biezumi sāk sēsties, vairs neceļas augšā, izkāš caur smalku sietu, lina drānu vai marli.

Reklāma
Reklāma
DHL lidmašīnas avārija Viļņā: traģisks negadījums vai Krievijas sabotāža? Publicēta pilotu un lidojuma kontrolieru saruna pirms traģēdijas… 152
7 lietas, kas notiek ar ķermeni, ja rītu sāc ar kafijas tasi tukšā dūšā
Kokteilis
VIDEO. “Spļāviens latviešu dvēselēs!” Cilvēkus pamatīgi satracina “Spēlmaņu nakts” priekšnesums
Lasīt citas ziņas

Pievieno 1 kg cukura, pēc trīs dienām – tikpat daudz, pēc četrām dienām – vēl 1 kg cukura, pēc trīs dienām – atkal 1 kg, pēc četrām dienām – pēdējo kilogramu cukura.

10–30 dienu laikā jaunvīnu dekantē (dzidrāko vīnu pēc tā nostādināšanas nolej no nogulsnēm, kad tās sakrājušās trauka apakšā). Dekantēšanu atkārto divreiz ar 10 dienu intervālu, pēc diviem mēnešiem to dara vēlreiz.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pēc deviņiem mēnešiem jaunvīnu vēdina un pievieno vēl 1 kg cukura.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.