Vasaras karstajās dienās, ir svarīgi atcerēties, ka svelmē palielinās slodze uz sirdi, īpaši senioriem un cilvēkiem ar hroniskām sirds saslimšanām.
Vasaras karstajās dienās, ir svarīgi atcerēties, ka svelmē palielinās slodze uz sirdi, īpaši senioriem un cilvēkiem ar hroniskām sirds saslimšanām.
Publicitātes foto.

Kādus vitamīnus un minerālvielas ieteicams lietot? 9

Ne vienmēr ar uztura palīdzību izdodas uzņemt nepieciešamos vitamīnus un minerālvielas, kas atbalsta normālu sirdsdarbību, tāpēc pēc konsultācijas ar ārstu vai farmaceitu var izvērtēt, vai ir nepieciešams papildu uzņemt kādus no sekojošajiem vitamīniem vai minerālvielām papildu veselīgam uzturam:

Reklāma
Reklāma
Ietiepīgi, riebīgi, egoististki – 5 visriebīgākās zodiaka zīmes: kuras tās ir? 2
Ēd gudri un dzīvo ilgāk! 10 produkti, kas kaitē sirds veselībai
VIDEO. Kā drēbes, ko ziedojam konteineros labdarībai, patiesībā atkal nonāk veikalu plauktos “humpalās”
Lasīt citas ziņas

Kālijs ir ļoti svarīgs sirds veselībai, jo tas palīdz regulēt sirdsdarbību un uztur pareizu muskuļu darbību, novēršot aritmijas. Tas līdzsvaro nātrija iedarbību, pazeminot asinsspiedienu un samazinot sirds slimību risku, turklāt kālijs atbalsta vispārējo sirds un asinsvadu veselību. Kālijs ir atrodams banānos un avokado.

Magnijs ir iesaistīts vairāk nekā 300 dažādu organisma funkciju darbībā, tai skaitā normālas sirds un asinsvadu darbības uzturēšanā, jo tas veicina muskuļu darbību un palīdz mazināt bezspēku, nogurumu un stresa simptomus. Ikdienā magniju uzturā var uzņemt ar auzu pārslām, rīsiem, kartupeļiem un tumšo šokolādi.

CITI ŠOBRĪD LASA

Omega-3 taukskābes veicina normālu sirds un asinsvadu sistēmas darbību. Tās ir atrodamas zivīs, tāpēc tās rekomendē uzturā lietot vismaz divas reizes nedēļā. Papildu tās var uzņemt ar linsēklām, valriekstiem, auzu dīgļiem, sojas pupām un spinātiem.

B1 vitamīns (pazīstams arī kā tiamīns) ir būtisks sirds veselībai, jo tam ir galvenā loma ogļhidrātu metabolismā, kas ir galvenais sirds muskuļa enerģijas avots. Tiamīna deficīts var izraisīt sirds un asinsvadu komplikācijas, tostarp sirds mazspēju un sirds paplašināšanos. Ar pārtikas produktiem to uzturā var uzņemt no piena produktiem, riekstiem un pākšaugiem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.