Foto – Shutterstock

Kā pavairot kolumneju? Atbildam lasītājai 2

Kā pavairot kolumneju? GUNTA PRIEKUĻU NOVADĀ

Reklāma
Reklāma
Nosaukti trīs cilvēka dzīvībai visbīstamākie pārtikas produkti 11
Kā mans mēģinājums atteikties no cukura pārvērtās par ceļojumu uz elli 6
Kokteilis
Šīs lietas bieži tiek dāvinātas dzimšanas dienā – tas ir stingri aizliegts
Lasīt citas ziņas

Mūžzaļās kolumnejas ir lakstaugi ar ložņājošiem, nokareniem, 40–60 cm gariem dzinumiem. Lapu žāklēs tām veidojas dzelteni, oranži vai sarkani garstobraini ziedi. Populārākās ir īsmatainā (Columnea hirta) un krāšņā kolumneja (Columnea gloriosus), kā arī šķirnes ‘Stavanger’, ‘Hostag’, ‘Krakatau’.

Augi labi apsakņojas ar lapainiem galotnes spraudeņiem. Tos griež pēc noziedēšanas. Vienā podā liek vairākus spraudeņus, lai ātrāk veidotos kupls augs. Vislabāk dzinumus apsakņot traukā, kurā tie augs arī turpmāk, jo kolumnejām nepatīk pārstādīšana. Apsakņo kūdras substrātā, gaismā, aptuveni +24 °C temperatūrā, zem seguma, jo nepieciešams paaugstināts gaisa mitrums.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kolumnejas labi aug viegli noēnotā vietā siltā telpā. Tās nedrīkst nedz iekaltēt, nedz pārlaistīt, citādi lapas nobirs dažu dienu laikā. Augi necieš krasas temperatūras svārstības, kā arī karstu, sausu gaisu. Pēc noziedēšanas vienmēr apgriež vecos dzinumus, jo ziedi veidojas jaunajiem dzinumiem, kā arī augus 1–2 mēnešus novieto +12…+14 °C temperatūrā, nodrošinot miera periodu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.