Foto – LETA un Inita Šteinberga

Olas glabā kastītē 0


– Teorētiski pārdošanā mājas vistu olas drīkst nonākt tikai tīras, bez dubļiem, mēsliem vai spalvām. Taču gadās visādi, arī pašu saimniecībā dētās dažkārt nav ideāli tīras, – skaidro Pārtikas un veterinārā dienesta Dzīvnieku izcelsmes produktu ražošanas uzraudzības daļas vecākā eksperte Zeltīte Skalberga. Speciāliste iesaka olas noslaucīt, spalvas noņemt, bet nemazgāt, jo apstrāde ar ūdeni bojā čaumalas aizsargslāni. Var mazgāt tieši pirms lietošanas.

Reklāma
Reklāma
RAKSTA REDAKTORS
“Ārsts atnāk ar kafiju, bez steigas…” Paciente dusmīga, kāpēc “Veselības centrs 4” atļaujas necienīt cilvēku laiku
7 pārtikas produkti, kurus nevajadzētu bieži ēst. Tie ļoti var kaitēt zarnām
7 iemesli, kāpēc jūs nespējat zaudēt svaru pat, ja pārtiekat tikai no vienas salāta lapas
Lasīt citas ziņas

Olas tomēr ir riska grupas produkts, tāpēc tās labāk turēt kastītē, kurā bijušas iepakotas, nevis ievietot ledusskapja durvīs paredzētajos nodalījumos.

Ja vēlas lietot svaigas olas, tās pirms lietošanas pāris sekunžu patur aptuveni +72…+75 °C ūdenī, jo šādā temperatūrā salmonellas iznīkst. Tomēr lietot svaigas olas ir bīstami, atgādina speciāliste.

CITI ŠOBRĪD LASA
! Salmonellas baktērijas var izplatīties ar rokām, traukiem u.c. Tādēļ pēc saskares ar olām gan rokas, gan priekšmeti rūpīgi jānomazgā.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.