Kā pareizi uzvārīt un vieglāk nolobīt paipalu olu 0
* Olu izņem no ledusskapja, ieliek siltā ūdenī un lēnām apmaisa, lai tā sasilst un dzeltenums nostājas olas viducī.
* Sagatavoto olu liek vārošā ūdenī un vāra 3 min, ja vēlas cietu. Pusmīkstai vajadzēs 1,5 min.
* Ja paipalu ola uzpeld, tas nozīmē, ka lielāks gaisa burbulis, nevis veca ola.
* Izvārīto olu liek ļoti aukstā ūdenī, strauji un kārtīgi atdzesē.
* Atdzesētajai olai sasit čaumalu, lai viscaur saplaisā. Var pavirpināt starp plaukstām, pret galdu u. tml.
* Ieliek remdenā ūdenī, lai tas nonāk zem sasistās čaumalas.
* Atplēš čaumalu no resnā gala, kur ir gaisa burbulis, un sāk lobīt. Ja grūti lobās, atkal ievieto ūdenī.