Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto.
Publicitātes foto.

Kā pareizi kopt sejas ādu vasarā? 1

Svarīgākais vasaras ādas kopšanas rutīnā ir aizsardzība no saules kaitīgās ietekmes. Lai to izdarītu, izvēlies saules aizsarglīdzekļus ar plaša spektra aizsardzību (UVA un UVB) un no 30 SPF. Uzklāj saules aizsarglīdzekli 15-30 minūtes pirms došanās ārā, atkārtojot procedūru ik pēc divām līdz četrām stundām. Tāpat jāatceras, ka pēc peldēšanās vai svīšanas saules aizsarglīdzeklis atkal jāatjauno.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Sapnī pēkšņi un strauji tu krīti bezdibenī.. Par ko brīdina šie sapņi? 18
TV24
Kāpēc okupantu ierakumu “tīrīšanai” ukraiņi neizmanto ugunsmetējus? “Ukraiņi atraduši efektīvāku metodi!” 1
Vērsis – “Lexus”, Lauva – “Lamborghini”: kurš auto ir piemērots jūsu Zodiaka zīmei 17
Lasīt citas ziņas

“Sejas āda un āda ap acīm ir īpaši jutīga, tāpēc šīm zonām ieteicams lietot tieši sejai un acīm paredzētus krēmus ar SPF aizsardzību. Parastie, ķermenim paredzētie, līdzekļi sejas ādai var būt par smagnēju un palielināt poru aizsprostošanos. Noteikti nevajag aizmirst arī par lūpām, jo arī tās ir pakļautas saules starojumam,” īpaši iesaka ārste-dermatoloģe Gabriela Kronberga-Pitura.

Runājot par ādas mitrināšanu vasarā, būtu labi izvēlēties vieglu, nekomedogēnu mitrinošo krēmu, kas satur hialuronskābi, glicerīnu vai alveju. Tas palīdzēs izvairīties gan no poru nosprostošanās, gan pārliekas izžūšanas. Papildus var lietot mitrinošus serumus. Piemēram serums ar vitamīnu C gan mitrinās ādu, gan veicinās aizsardzību pret brīvajiem radikāļiem. Arī atsvaidzinošs termālā ūdens aerosols var būt lielisks veids, kā atdzesēt un mitrināt ādu karstajās vasaras stundās.

CITI ŠOBRĪD LASA

Izvēloties sejas tīrīšanas līdzekļus vasarai, ieteicams priekšroku dot maigiem un efektīviem produktiem, piemēram, micelārajam ūdenim. Tā iespējams izvairīties no lieka kairinājuma. Ja ikdienā lieto dekoratīvo kosmētiku, piemērotāka varēti būt dubultā tīrīšana ar eļļas bāzes tīrītāju, kam seko ūdens bāzes tīrīšanas līdzeklis.

Savukārt, lai noņemtu atmirušās ādas šūnas un uzlabotu ādas tekstūru, ikdienas sejas kopšanas rutīnai vari pievienot arī eksfoliāciju vienu līdz divas reizes nedēļā. Arī šim solim vajadzētu izvēlēties maigus sejas ādas kopšanas līdzekļus nelielās koncentrācijās, piemēram, alfa-hidroksiskābes (AHA) glikolskābi vai pienskābi vai beta-hidroksiskābes (BHA) kā salicilskābi. Ņem vērā, ka procedūra var palielināt ādas jūtību pret sauli! Tāpēc iesakām eksfoliāciju veikt vakarā un nākamās dienas laikā lietot saules aizsarglīdzekļus ar SPF 50.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.