Deserts ar zemenēm un biezpienu.
Deserts ar zemenēm un biezpienu.
Foto: Shutterstock

Kā palutināt mammu Māmiņdienā: 3 garšīgu ēdienu receptes 3

Mīlestība, ko mamma sniedz savam bērnam, ir neizmērojama. Maija sākumā, svinot Māmiņdienu, īpaši novērtējam rūpes un maigumu, ko mūsu mammas mums izrāda, tāpēc vēlamies viņas palutināt. Viens zīmē zīmējumu, cits saplūc smaržīgas narcises dārzā, vēl kāds dāvina gardumus. Kā būtu, ja šogad māmiņu pārsteigtu ar paša gatavotām gardām brokastīm?

Reklāma
Reklāma
Veselam
Pazīmes, ka tu patērē pārāk daudz olbaltumvielu 2
Krievijā trīskāršojušies “vārti uz elli”, kas var aprīt zemi un ciemus
Veselam
Kā atbrīvoties no riebīgās “riepiņas” uz vēdera. Nosaukti 5 galvenie noslēpumi
Lasīt citas ziņas

Rimi Bērniem garšas eksperts Normunds Baranovskis un eksperti Klāvs, Lība un Sāra Smildziņi dalās ar trim receptēm, kā šogad iepriecināt mammu.

Smildziņu ģimene.
Publicitātes foto
CITI ŠOBRĪD LASA

Smildziņu bērni katru gadu Māmiņdienā iepriecina savu mammu Ingu ar dažādiem pārsteigumiem.

“Mammai un arī mums pašiem vislabāk patīk ēdamās dāvanas, jo tās rada prieku gan mums, gan mūsu vēderiem,” smejoties stāsta Sāra. Klāvs Smildziņš atklāj – dāvināt kaut ko ēdamu ir forši arī tāpēc, ka mājās nekrājas mantas: ir foršā dāvināšanas sajūta, bet pēc tam nav jādomā, kurā plauktā šīs dāvanas likt.

Konfekšu deserts

Sastāvdaļas:

200 g kulinārijas biezpiena
Sauja zemeņu
5–7 konfektes “Bārbele”
250 ml saldā krējuma
Mandeļu skaidiņas

Pagatavošana:

Konfektes sablendē miltos un ber bļodā. Pievieno saldo krējumu un kulinārijas biezpienu. Visu kārtīgi izmaisi, līdz izveidojas krēmīga masa. Zemenes griez uz pusēm un kārto deserta trauciņā. Tām virsū liec sakulto krēmu un pārber mandeļu skaidiņas. Pārkaisi atlikušos konfekšu miltus.

Brokastu sendvičs

Sastāvdaļas:

Tortilja
1 ēdamkarote krēmsiera
1 ēdamkarote saulē kaltētu tomātu pesto
Šķipsna siera pulvera
2 šķēles siera

Pagatavošana:

Uz tortiljas smērē krēmsieru un saulē kaltētu tomātu pesto. Pārber šķipsnu siera pulvera un pa virsu liec siera šķēles. Tortiljas cieši aizloki un liec tosterī cepties.

Izsmalcinātās brokastis

Sastāvdaļas:

Liela šķēle auksti kūpināta laša
1 ēdamkarote krējuma
150 g krēmsiera
1 tējkarote mārrutku
Šķipsna diļļu
Tējkarote kaperu
8sparģeļi
Daži redīsi
Zaļumi
Pikanto garšvielu eļļa

Pagatavošana:

Auksti kūpināto lasi liec blenderī, pievieno krējumu, krēmsieru, mārrutkus, šķipsnu diļļu un sablendē. Sāļajam laša krēmam pievieno kaperus un izmaisi. Sparģeļus vārai vienu minūti un liec mazliet nožūt. Laša krēmu liec uz šķīvja, virsū kārto šķēlītēs sagrieztu redīsu un zaļumus. Sparģeļus izkārto apkārt krēmam un uzpili nedaudz pikantās garšvielu eļļas.

Reklāma
Reklāma

Video recepti skaties šeit:

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.