Vieglā siermaizīte ar sālītu gurķi un selerijas mērci 0
4 personām nepieciešams
4 šķēles tostermaizes
½ iepakojuma (4 šķēles) Trikata Krievijas Light siers šķēlēs
100g tomātu mērces
100g seleriju sakņu
1 šalotes sīpols
daiviņa ķiploka
2 sālīti gurķi
sāls, cukurs, kapāti pētersīļi – pēc garšas
eļļa
Uzkarsētā katliņā ar eļļu izsautē iepriekš sakapātu šaloti un sasmalcinātu ķiploku, pievieno smalki kubiņos sagrieztu seleriju, pasautē pāris minūtes, papildini ar tomātu mērci. Uzliec katliņam vāku un uz lēnas uguns sautē apmēram 30 minūtes (līdz selerija mīksta). Pieber sāli un cukuru pēc garšas, atdzesē. Uz maizes smērē biezā kārtā mērci, pārklāj ar šķēlēs sagrieztu sālītu gurķi, tad – ar sieru un cep krāsnī, līdz siers izkusis un maizes apakša – zeltaina.
Padoms: pirms cepšanas tostermaizi var sagriezt mazākos gabaliņos, veidojot pirkstiņuzkodas.