Foto – Shutterstock

Kā pagatavot mīklu kraukšķīgai picai? + 12 picas receptes 1

Gardas picas pagatavošanas pamatā ir kvalitatīvi sagatavota mīkla, gluži tāpat kā latviešu tradicionālajiem pīrāgiem. Ja mīkla ir izdevusies, tad pārējais picas pagatavošanas process ir tīrā improvizācija. “Lai varētu izcept kraukšķīgu un gardu picu, jāatceras, ka cepeškrāsns jāsakarsē līdz 260 grādiem, un pica jācep vismaz 15 minūtes. Vislabākais rezultāts izdosies, ja karstums krāsnī plūdīs no lejas,” padomus picas cepšanā sniedz “Rimi” veselīgas ēšanas kustības “Aikāgaršo” šefpavārs.

Reklāma
Reklāma
“Izārdīs Latviju pa vīlēm!” Soctīklotāji “izceļ saulītē” vecu premjeres ierakstu soctīklos, kas izsauc viedokļu vētru
7 lietas, kas notiek ar ķermeni, ja rītu sāc ar kafijas tasi tukšā dūšā
“Asaras acīs!” Tantiņas pie Matīsa kapiem tirgo puķu vainagus. Kāds izsauc policiju, bet viņa rīcība pārsteidz
Lasīt citas ziņas

Nav arī noslēpums, ka gardākās picas ir ceptas uz speciālas akmens plātnes. Vizuāli akmens plātne (jeb picas akmens, kā to dažkārt dēvē) līdzinās gludi nopulētai, apaļai keramikas paplātei. Akmens virsma nodrošina mīklai cepšanas apstākļus, kas ir līdzīgi kā profesionālā krāsnī – tā rada intensīvu, sausu karstumu, kas ir būtiska nepieciešamība maizes cepšanā. Kā alternatīvu akmens plātnei var izmantot arī māla plātni.

“Aikāgaršo” padoms

Picas pildījumam droši eksperimentē ar dažādām garšām. Gaļas cienītājiem kopējo garšas buķeti papildinās vītināts šķiņķis. Tāpat centies nepārspīlēt ar sieru – pārāk liels siera daudzums neļaus picas pamatnei kļūt kraukšķīgai.

Pievērs uzmanību

CITI ŠOBRĪD LASA

Ja ieraugā neparādās burbulīši, tas nozīmē, ka ieraugs nav aktīvs. Iespējams ir izmantots pārāk vēss ūdens. Šajā gadījumā ieraugu vajadzēs gatavot no jauna!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.