Kā pagatavot izcilus biezpiena plācenīšus: recepte soli pa solim 2
Svarīgākais izcilu biezpiena plācenīšu jeb biezo pankūku pagatavošanā ir – biezpiens ir jāizberž caur smalku sietu un tas nedrīkst būt pārāk šķidrs! Masai ir jāizmanto 9% biezpiens. Mīklai ir jāizdodas elastīgai, lai cepot plācenīšus uz pannas, tā neizjuktu un tos varētu apcept no abām pusēm ar kraukšķīgu garoziņu. Cept biezpiena plācenīšus var gan uz pannas, gan cepeškrāsnī uz cepamā papīra.
Ja ievērosiet šīs receptes pamācības, jums izdosies lieliski siera plācenīši!
Sastāvdaļas:
Biezpiens (9%) – 0,5 kg
Vistas olas – 2 gab.
Kviešu milti – 6 ēdamkarotes
Cukurs – 2 ēdamkarotes
Saulespuķu eļļa – 5 ēdamkarotes
Pagatavošana:
1. Ielieciet visu biezpienu dziļā traukā un saspaidiet to ar dakšu tā, lai nepaliek biezi kunkuļi.
2. Ņemiet sietu, lieciet iekšā pa karotei biezpienu un izberziet to caur sietu (citā traukā). Raugiet, lai siets nav pārāk smalks, tad process būs pārāk lēns.
3. Kad viss biezpiens ir izberzts caur sietu, pieberiet cukuru, iesitiet 2 olas un visu kārtīgi samaisiet.
4. Ieberiet šajā masā 5 ēdamkarotes (ar kaudzīti) miltu un vēlreiz kārtīgi visu sajauciet. Var pievienot nedaudz vairāk miltu, ja šķiet, ka masa ir pārāk šķidra (tas atkarīgs no biezpiena). Galu galā, jums ir jāsanāk viendabīgai masai, no kuras var gatavot plācenīšus.
3. Uzkarsējiet pannu uz vidējas uguns un ielejiet tajā nedaudz eļļas.
4. Ieberiet lielā šķīvī nedaudz miltu. Veidojiet apaļas bumbiņas un saveidotās lieciet uz cita šķīvja. Uzreiz labāk saveidot vismaz 4-5 bumbiņas – tik, cik varēsiet pēc tam vienlaicīgi uzlikt uz pannas. Pēc tam tās apvīļājiet miltos un saveidojiet ne pārāk biezus plācenīšus. Lieciet uz pannas cepties.
5. Apcepiet plācenīšus 1-2 minūtes no katras puses – līdz tiem ir zeltaini brūna garoziņa.
Pasniedz ar ievārījumu, medu, kausētu šokolādi vai krējumu. Labu apetīti!