Kā pagatavot auksto zupu bez laktozes? 5
Ina Poliščenko TV24 raidījumā “Šefpavārs. Uz līnijas” stāsta, kā pagatavot auksto zupu, ja cilvēks nepanes piena produktus un nedrīkst lietot tos uzturā.
Viņa iesaka izvārīt dārzeņu buljonu no dažādiem atgriezumiem (sīpolu, burkānu, zaļumu kātiņu). Tad buljonam, kad tas atdzesēts, var pievienot gan bietes, gan gurķus. Protams, tā garšos mazliet citādi, bet aukstā zupa tā būs, viņa stāsta.
Blenderējot ar dažādiem zaļumiem, var pievienot arī vārītu kartupeli konsistencei, I.Poliščenko norāda. Uz ūdens bāzes tikai viņa neiesaka to gatavot, esot labāk, ka iekšā ir kāda garša.
Raidījums tapis sadarbībā ar veikalu tīklu LaTS un uzņēmumiem Fissman Latvija un Gemoss.