Kā noteikt, vai produktam pievienota bīstamā palmu eļļa? 0

Kāpēc palmu eļļa ir bīstama?

Palmu eļļu iegūst no eļļas palmas augļiem un lapām. Produkts ir ārkārtīgi lēts, bet, kā uzskata dietologi, visai bīstams cilvēka organismam.

Reklāma
Reklāma
Sarunas Saūda Arābijā: atklāts, ko Ukraina piedāvās ASV, lai tās atjaunotu militāro palīdzību un atsāktu izlūkošanas datu apmaiņu
Pasaules gals ir tuvāk, nekā domājām: Vatikāna slepenajos arhīvos atrasta sena grāmata, kurā minēts gads, kad pienāks pastarā diena
Ko ēst, lai ātrāk zaudētu svaru: 6 produkti, kurus savā ēdienkartē iesaka iekļaut uztura speciālisti
Lasīt citas ziņas

Tā kā palmu eļļai ir augsta kušanas temperatūra (38–40 °C), tā organismā netiek pilnībā pārstrādāta, bet pārvēršas par kaut ko līdzīgu plastilīnam, kas uzkrājas uz asinsvadu sieniņām, veicinot aterosklerozi, vielmaiņas traucējumus un onkoloģiskas saslimšanas.

Bijušās Padomju Savienības teritorijā palmu eļļu sāka pievienot produktiem deviņdesmitajos gados, un tās popularitāte ar katru gadu turpināja pieaugt.

CITI ŠOBRĪD LASA

Iemesls ir skaidrs – šie augu tauki ievērojami palētina produkta pašizmaksu, ļaujot ražotājiem vairāk nopelnīt.

Eļļu plaši izmanto piena produktu ražošanā un jo īpaši konditorejā.
Šķir nākamo lapu un uzzini, kā mājas apstākļos noteikt, vai produkta ražošanā tikusi izmantota palmu eļļa!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.