3. Pārliecinies, ka pietiekoši uzņem omega-3 taukskābes 1
Lasis, tuncis, forele, lapu kāposti, linsēklas un Chi sēklas, kuros omega-3 saturs ir pietiekami augsts, palīdz daudziem procesiem organismā, tai skaitā kavē iekaisumu smadzeņu audos un veicina labāku leptīna savienojumu ar smadzeņu šūnām.
4. Sabalansē gremošanas procesu
Atceries, ka pienācīgam gremošanas procesam vajadzīgs veselīgs gremošanas trakts. Grelīna un leptīna disbalanss bieži saistīts ar traucējumiem kuņģa-zarnu traktā. Produkti ar probiotiķiem, piemēram, jogurts un skābēti kāposti palīdz atjaunot baktēriju līdzsvaru, kurš nepieciešams normālam barības sagremošanas procesam. Turklāt produkti, kas satur inulīnu, palīdz palielināt labvēlīgo baktēriju skaitu. Tādi produkti ir, piemēram, lociņi, ķiploki, banāni un puravi.
5. Dzer zaļo tēju
Šis dzēriens satur antioksidantu, kurš veicina holecistokinīna līmeņa palielināšanos.
6. Centies pārmērīgi nelietot taukus
Bada hormona grelīna līmeņa palielināšanos veicina uzturs, kurā dominē taukiem. Turklāt tauku lietošanas rezultātā samazinās garšu izjūta.