Kā nesaindēties, baudot atpūtu “all inclusive” ceļojuma laikā? Eksperts sniedz 5 vērtīgus padomus 6
Cilvēku domas par došanos ceļojumā baudīt “all inclusive” jeb “viss iekļauts” (rezervācijas cenā parasti ir iekļauta naktsmītne, neierobežots ēdiens un dzērieni, alkoholiskie dzērieni, izklaide un citas atpūtas aktivitātes) atpūtu kādā kūrortā dalās – kamēr vieni labprāt, sākoties Latvijas rudenim, vēl vēlas noķert saules staru pieskārienus, izbaudot laisku un ērtu dzīvi pie baseiniem, ēdot un dzerot, ko vien sirds kāro, tikmēr citi šādu atpūtu nesaprot, norādot uz šādu brīvdienu garlaicīgumu.
Taču, ja plānojat tuvākā vai tālākā nākotnē doties “all inclusive” atpūtā, ņemiet vērā, ka ar ēšanas lietām jābūt uzmanīgiem. Jo īpaši, ja runa ir par lētākiem kūrortiem.
Lai tūristi varētu pilnvērtīgi izbaudīt atvaļinājumu, eksperts “Daily Express” sniedzis dažus noderīgus padomus, ko darīt un no kā izvairīties, lai nedēļu nevajadzētu pavadīt gultā.
Dzeriet ūdeni tikai no pudelēm
Eksperts norāda, ka cilvēkiem šajos kūrortos vajadzētu dzert tikai ūdeni pudelēs, jo tas vienmēr ir drošākais variants, uzsverot, ka pirms dzeršanas jāpārliecinās, ka pudeles vāciņš ir labi aizvērts.
“Ja kāda iemesla dēļ nevarat piekļūt pudelēs pildītam ūdenim, dzeriet tikai vārītu krāna ūdeni, ūdens sterilizācijai izmantojiet hlora tabletes vai jodu. Tomēr vienmēr izvairieties no ilgstošas joda iedarbības – šī metode nav labākā, ja to darāt vairāk nekā vienu vai divas reizes,” viņš brīdināja.
Uz bufeti labāk doties dienas pirmajā pusē
Eksperts arī mudina ceļotājus izvairīties ēst ēdienus, kas ilgstoši stāvējuši, un vienmēr censties ierasties uz “viss iekļauts” bufeti agri, nevis vēlāk, lai nodrošinātos, ka saņemsiet pēc iespējas svaigāku ēdienu.
“Noteikti vajag izvairīties no ēdiena, virs kura lido mušas, un ēst tikai neapstrādātus augļus un dārzeņus, kurus paši esat nomizojuši, lai samazinātu inficēšanās risku,” viņš norādīja.
Nekad nepievienojiet ledu saviem dzērieniem
“Neaizmirstiet par ledus kubiņu risku dzērienos. Daudzos gadījumos tie, iespējams, ir gatavoti no neapstrādāta krāna ūdens, kas var izraisīt saslimšanu,” brīdināja eksperts.
Paturiet prātā iespējamību par saindēšanās riskiem
Pirms eksotiskās vietās pasūtīt noteiktu ēdienu, vienmēr ir vērts rūpīgi pārdomāt, vai to ir vērts darīt un vai tas ir pietiekami drošs. Ja tomēr nolemjat to darīt, jāpārliecinās, ka tas ir sagatavots sanitāri pareizi.
Vienmēr atcerieties par personīgo higiēnu
“Lai gan tas var šķist pašsaprotami, ārzemēs personīgajai higiēnai jābūt prioritātei, lai izvairītos no saindēšanās ar pārtiku un infekcijām. Vienmēr mazgājiet rokas pēc tualetes un pirms ēšanas vai ēdiena gatavošanas, kā arī noteikti ņemiet līdzi dezinfekcijas roku līdzekli, ko lietot,” piebilda eksperts.