Kā kopt mikroviļņu krāsni, lai tā būtu gluži kā jauna 0
Mikroviļņu krāsns iekšpusē saglabājas daudz tauku un smaržu no iepriekš gatavotajiem ēdieniem, kas var sabojāt citu ēdienu garšu. Tāpēc ieteicams krāsniņu regulāri kopt.
Mikroviļņu krāsnī laiku pa laikam jāieliek karstuma izturīga bļoda ar ūdeni, kam pievienots etiķis vai citrona miza. Tas jāuzvāra un jāļauj tvaikam dažas minūtes iedarboties. Pēc tam no ierīces sienām noslauka taukainos nosēdumus. Mikroviļņu krāsns būs tīra un labi smaržos.
Var pagatavot pastu no ¼ tases dzeramās sodas, tējkarotes etiķa un 5–6 pilieniem timiāna, citronzāles vai citrona ēteriskās eļļas. To ar sūkli vai lupatiņu uzklāj uz krāsns sienām un pamatnes, pēc tam kārtīgi noskalo un krāsns durtiņas pusstundu patur vaļā, lai izžūst.
Lai atbrīvotos no piedegušām ēdienu paliekām, vēl viens līdzeklis ir dzeramās sodas un ūdens maisījums. Vajag ¼ tases dzeramās sodas un litru silta ūdens. Lai netīrumus vieglāk noņemtu, krāsnī ieliek tasi ūdens un uzvāra. Krāsniņu izslēdz un ļauj izplūst tvaikiem. Pēc tam litrā ūdens izšķīdina dzeramo sodu un ar sūkli vai lupatiņu izmazgā krāsns iekšpusi. Tā būs tīra, un zudīs nepatīkamās smakas.
Savukārt, lai tiktu vaļā no ēdienu aromātiem, krāsnī uz minūti ieliek pusglāzi ūdens ar pāris citrona šķēlītēm un ieslēdz maksimālo jaudu. Pēc tam krāsniņu izslauka ar tīru drāniņu.