Foto – Aija Geida

Kā izcept īpaši kraukšķīgas vafeles? Recepte un padomi 2

Ļoti kraukšķīgas un trauslas vafeles var pagatavot, liekot klāt gana daudz kartupeļu cietes. Sarullēt konusā var tikai uzreiz no pannas noņemtās, bet kaut vai 10–15 sekundes atdzisušas salūzīs. Turklāt vafeles ļoti labi uzsūc telpā esošo mitrumu, tādēļ jāuzglabā hermētiskā maisiņā.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Skorpions – 19. novembris, Strēlnieks – 24. jūlijs: laimīgākā diena 2025. gadā katrai zodiaka zīmei
TV24
“No tautas tāpēc šogad noslauks pēdējo kapeiku!” Izrādās, ka valdības budžetā ierakstīts – “Latvenergo” jāiemaksā vismaz 200 miljoni eiro nodokļos
Receptes
Jāmeklē, dārgi, nav laika? 15 produkti, ko turēt pa rokai, lai atvieglotu veselīgu ēšanu visas nedēļas garumā
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
• 3 olas
• 250 g kartupeļu cietes
• 225 g mīksta sviesta
• 175 g cukura
• 2 ēdamkarotes vaniļas cukura
• Šķipsniņa sāls

Pagatavošana
Mīkstu sviestu saputo ar cukuru, pa vienai liek klāt olas un intensīvi maisa. Pieber kartupeļu cieti, sāli un vaniļas cukuru. Saputo. Patur ledusskapī 15 minūtes, tad ēdamkaroti mīklas lej elektriskajā vafeļu pannā un cep zeltaini brūnas. Karstu veido vēlamajā formā – konusā, trubiņā.

CITI ŠOBRĪD LASA

PADOMS
Garšīgas ir pildītas vafeles. Ziemā pildījumam izmanto vārītu iebiezināto pienu, vasarā – svaigas ogas un augļus, dekorē ar putukrējuma cepurīti vai pasniedz ar saldējumu. Ogas var samaisīt ar Filadelfijas un Ricotta sieru, kas sajaukts ar cukuru, apelsīna sulu un rīvētu apelsīna miziņu, un pildīt vafeļu trubiņās.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.