Kā izcept īpaši kraukšķīgas vafeles? Recepte un padomi 2
Ļoti kraukšķīgas un trauslas vafeles var pagatavot, liekot klāt gana daudz kartupeļu cietes. Sarullēt konusā var tikai uzreiz no pannas noņemtās, bet kaut vai 10–15 sekundes atdzisušas salūzīs. Turklāt vafeles ļoti labi uzsūc telpā esošo mitrumu, tādēļ jāuzglabā hermētiskā maisiņā.
Sastāvdaļas
• 3 olas
• 250 g kartupeļu cietes
• 225 g mīksta sviesta
• 175 g cukura
• 2 ēdamkarotes vaniļas cukura
• Šķipsniņa sāls
Pagatavošana
Mīkstu sviestu saputo ar cukuru, pa vienai liek klāt olas un intensīvi maisa. Pieber kartupeļu cieti, sāli un vaniļas cukuru. Saputo. Patur ledusskapī 15 minūtes, tad ēdamkaroti mīklas lej elektriskajā vafeļu pannā un cep zeltaini brūnas. Karstu veido vēlamajā formā – konusā, trubiņā.
PADOMS
Garšīgas ir pildītas vafeles. Ziemā pildījumam izmanto vārītu iebiezināto pienu, vasarā – svaigas ogas un augļus, dekorē ar putukrējuma cepurīti vai pasniedz ar saldējumu. Ogas var samaisīt ar Filadelfijas un Ricotta sieru, kas sajaukts ar cukuru, apelsīna sulu un rīvētu apelsīna miziņu, un pildīt vafeļu trubiņās.