Biskvīts nedaudz piededzis 4


Šādā gadījumā visu, kas aizdomīgi tumšs un rūgts, bez žēlastības nogriež, bet pārējo lieto, kā iecerēts, bagātīgāk dekorējot ar putukrējumu vai krēmu.

Biskvīts nedaudz par sausu

Ja mīklā iejaukts kakao vai rieksti, dažkārt biskvīts ar šādām piedevām izrādās par sausu. Tad to var piesūcināt ar sulu, kafiju, rumu, vīnu, konjaku vai liķieri, atkarībā no tā, kas iecerētajai tortei šķiet piemērotāks.

Kakao biskvīts, tumšs un rūgtens, lieliski der ziemīgām tortēm ar kanēli, riekstiem, ķiršiem vai šokolādi. To pagatavo pēc tās pašas receptes kā gaišo, miltiem un cepampulverim pievienojot arī 2 ēdamkarotes kakao pulvera (dubultajam biskvītam arī kakao liek divreiz vairāk).

Kakao biskvīts sadrūp

Tā nav neglābjama katastrofa, jo no sadrupušā biskvīta var pagatavot desertu (īpaši tas varētu iepriecināt bērnu viesību dalībniekus).

Sadrupināts tas izskata ziņā neko daudz neatšķiras no irdenas zemes, tādēļ labi iederas radošos eksperimentos. Bet, papildināts ar plūmju, aprikožu vai kādu citu ievārījumu, likts augstā deserta traukā un garnēts ar krietnu devu saldējuma un rīvētas šokolādes, tas drīzāk gan liecinās par cepēja uzvaru, nevis neveiksmi.

Cits veids, kā izmantot sadrupušu tumšo biskvītu, ir izcept vēl vienu biskvītu – bez kakao pulvera – un ķerties pie šokolādes kūkas radīšanas. Gaišo biskvītu liek par pamatni, savukārt sadrupušo sajauc ar atdzesētu kafijas pudiņu.

Sagatavots pēc izdevuma “Svinam mājās”

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.