Foto: PantherMedia/Scanpix/LETA

Kā izaudzēt pašam savu avokado kociņu mājās uz palodzes 4

Avokado ir iekarojuši lielu popularitāti galvenokārt tāpēc, ka tie ir ļoti sātīgi un var bagātināt jebkuru ēdienu ar savu garšu un krāsu. Šis pārsteidzošais auglis ir patiešām gards un satur daudz vitamīnu, tostarp E, K un C, kā arī šķiedrvielas un kāliju. Avokado eļļa arī ir ārkārtīgi vērtīga. Avokado ir iekļauts daudzās modernajās diētās.

Reklāma
Reklāma
Nosaukti trīs cilvēka dzīvībai visbīstamākie pārtikas produkti 11
Veselam
Pat neliela deva var izraisīt problēmas: ārsti brīdina par populāra bezrecepšu medikamenta iespējamiem bīstamajiem blakusefektiem
Kokteilis
Šīs lietas bieži tiek dāvinātas dzimšanas dienā – tas ir stingri aizliegts
Lasīt citas ziņas

Turpmāk tev vairs nevajadzēs pirkt avokado veikalā! Tu tos varēsi izaudzēt mājās uz palodzes!

Sagatavošanās process
Atdali kauliņu no mīkstuma. Izmanto 4 zobu bakstāmos un iespraud tos kauliņa apakšējā daļā vienādā attālumā vienu no otra.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kauliņu ieliec glāzē, kurā ieliets ūdens. Pārliecinies, ka tas ir iegrimis ūdenī mazliet vairāk nekā par 2 centimetriem. Atstāj siltā vietā, kas neatrodas tiešā saules gaismā 2 līdz 6 nedēļas.

Kad pamani, ka saknes un stublājs sāk augt, bet tā garums sasniedzis aptuveni 15 centimetrus, nogriez to līdz aptuveni 8 centimetriem. Lapām jābūt labi attīstītām. Saknēm jākļūst cietām.

25 centimetru diametra podu piepildi ar augsni, pievienojot barības vielas. Kauliņš ir jāiestāda nelielā bedrītē poda centrā.

Saknēm ir jāatrodas zem zemes. Pārliecinies, ka pods ir izgatavots no apdedzināta krāsainā māla. Poda apakšā ir jābūt caurumiņam.

Katru dienu bagātīgi laisti savu avokado kociņu. Pēc kāda laika sāks veidoties pirmie augļi. Baudi savus bioloģiskos avokado un izmanto tos pārtikā katru dienu!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.