Publicitātes foto

Tumīgās mērces. Maldīgs ir priekšstats, ka mērces jāgatavo no treknā, saldā krējuma. Baraviku vai gaileņu mērces pagatavošanai var izmantot pienu. Tas ļaus samazināt kaloriju daudzumu, tomēr izteiktā sēņu garša paliks tā pati. Lai iegūtu mazliet biezāku konsistenci, var pievienot ēdamkaroti miltu. Arī olas viegli kombinējas ar pienu. 0


Tomēr, gatavojot gaļas mērces, labāk izmantot skābo krējumu (ne saldo krējumu vai pienu) vai tomātu mērces, kas atvieglos gaļas gremošanu. Jāņem vērā, ka piens un tā produkti slikti saskan ar zivīm un tiek uzskatīta par smagu kombināciju.

Reklāma
Reklāma
“Baidens nolēmis skaisti aiziet no dzīves, paņemot sev līdzi ievērojamu daļu cilvēces.” Medvedevs biedē ar Trešo pasaules karu
TV24
“Laikam par to nevaru stāstīt, bet…” Rajevs atklāj iepriekš nedzirdētu informāciju par Rinkēviča un Trampa telefonsarunu
Kokteilis
Personības TESTS. Kādu iespaidu tu par sevi radi? Šis attēls palīdzēs tev to noskaidrot
Lasīt citas ziņas

Žuljēni. Sacepumi un citi ceptie ēdieni paši par sevi ir kalorijām bagātāki, jo nereti tiek apbērti ar rīvētu sieru vai satur treknākus gaļas gabaliņus. Un kādēļ uzņemt papildu kalorijas, ja ar pienu gatavotie ēdieni garšo tikpat labi kā ar saldo krējumu? Piemēram, šampinjonu žuljēnu gatavojot, apceptās sēnes var droši apliet ar pienu, nevis trekno krējumu.

Zupas. Kā bāzi vai piedevu zupās saldā krējuma vietā var lietot pienu. Viens no populārākajiem piemēriem ir veselīgā piena-grūbiņu zupa. Savukārt kā piedeva piens labi iederēsies biezzupās, kur pamatā izmantoti kartupeļi vai citi dārzeņi. Starp citu, piens padara zupas maigākas, ja tās ir pārpiparotas vai pievienots par daudz čili, kalapenjo vai citu piparu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ūdens. Lai cik dīvaini tas neizklausītos, ir receptes, kuros ūdeni var un pat būtu vēlams aizvietot ar pienu, kas labi sader tieši ar graudaugu produktiem. Piemēram, pienu var pievienot, cepot kviešu, rudzu vai griķu miltu pankūkas, kā arī vārot pārslu putras.

Jogurts un skābais krējums. Ja mājās piens pārvērties rūgušpienā, to var izmantot ne tikai kā dzērienu. To, tāpat kā kefīru, var lietot krējuma vai jogurta vietā. Ja māc šaubas par jogurta izcelsmi vai tā sastāvu un gribas panašķēties, rūgušpienam vari pielikt klāt ogas, piemēram, mellenes, avenes vai saldas zemenes. Labāk ir izvēlēties tikai vienu ogu vai augļu veidu. Ieteikums īpaši nozīmīgs tiem, kas vēlas atbrīvoties no liekajiem kilogramiem. Sākumā krējumu vai jogurtu var daļēji atšķaidīt ar rūgušpienu, ja ir grūti pavisam pāriet uz citu alternatīvu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.