
Labākie stādmateriāli: Kā izvēlēties kartupeļus? 0
Ne visi kartupeļi ir vienādi! Stādīšanai jāizvēlas veselīgi, labāk jau sertificēti sēklas kartupeļi, kas tīri no slimībām, piemēram, kraupja vai vīrusiem. Izvēlies vidēja izmēra bumbuļus (apmēram vistas olas lielumā), ar spēcīgiem asniem. Populāras šķirnes Latvijā ir ‘Vineta’ (agrīna, dzeltena miza), ‘Laura’ (sarkana miza) un ‘Gala’ (izturīga pret slimībām).
Pirms stādīšanas kartupeļus ieteicams diedzēt. Apmēram 3–4 nedēļas pirms stādīšanas novieto bumbuļus gaišā, vēsā vietā (10–15 °C), lai sadīgtu 1–2 cm gari asni, jo pārāk gari asni var lūzt, tāpēc nesteidzies. Diedzēšanu parasti sāk martā vai aprīļa sākumā, lai maijā kartupeļi būtu gatavi stādīšanai. Diedzēšana palielina ražu par 15–20%, jo asni paātrina auga attīstību.