Kā garšo vegāniskas pusdienas? Trīs veselīgi ieguvumi, baudot augu valsts produktus 25
Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sertificēta uztura speciāliste Lizete Puga skaidro: “Cilvēkiem vienmēr bijusi vēlme izmēģināt kaut ko neikdienišķu un atklāt jaunas garšas. Turklāt arvien biežāk novērojams, ka jauniešu vidū zaļā ēšana kļuvusi par tendenci. Vairumā gadījumu cilvēki ir pārsteigti, ka vegānisko produktu garša īpaši neatšķiras no mums visiem pazīstamajiem pārtikas produktiem.”
Kāpēc būtu jāpagaršo kaut kas no vegānu ēdienkartes
• Augu valsts produktu patēriņš ietver dažādas priekšrocības, pirmkārt, tiem ir augsts šķiedrvielu saturs.
• Samazināts piesātināto taukskābju apjoms, kas parasti tiek uzņemts ar gaļu un piena produktiem.
• Patērētājiem ir mazākas iespējas izvēlēties neveselīgas alternatīvas, jo ēdiens ir uz augu bāzes vai gatavots no svaigiem produktiem.
• Patlaban pieejama liela produktu daudzveidība, iepazīstot dažādus pākšaugus, riekstus, pupiņas, piena produktu aizstājējus, kā arī citus ar olbaltumvielām bagātinātus produktus. Turklāt šis dzīvesveids kļūst arvien pieejamāks, jo attiecīgi piedāvājumi plaši izvietoti ne tikai veikalu plauktos, bet arī iekļauti restorānu ēdienkartēs.