Kā garšīgi izcept Latvijas buti? “Mazliet juveliera darbs gan tas būs!” 14
Šefpavārei Inai Poliščenko kāda raidījuma skatītāja uzdeva jautājumu, kā garšīgi izcept Latvijas buti? Poliščenko šo jautājumu skaidroja TV24 raidījumā “Šefpavārs uz līnijas”.
Vislabākais variants ir delikāti noņemt filejas, griežot gar centrālo asaku jeb mugurkaulu.
Pēc tam pavāre iesaka filejas iemarinēt; var atstāt filejas arī ar ādu, bet tad marinējot ādai jābūt uz leju. Marinādei derētu sviests, citrons, sāls, varbūt nedaudz timiāna.
Cept var gan krāsnī, gan uz pannas, jo šī zivs būs gatava ļoti ātri, jo fileja ir plāns.
Veselu zivi cept krāsnī Poliščenko neiesaka cept, jo cauri ādai pie filejas netiks klāt marinādes garšas un rezultātā par zivi var nebūt labs iespaids.
Kā piedevu pavāre iesaka izmantot garšaugu mērcīti.
Kūpinātas butes ir baigais ēšanas darbs ar rokām, tāpēc labāk ir izfilēt, lai gan tas ir mazliet arī juveliera darbs.