Foto: Shutterstock

Kā dažādot un vienkāršot ģimenes ēdienu pagatavošanu 0

“Maxima Latvija” un Latvijas vadošie šefpavāri – Raimonds Zommers un Svetlana Riškova – norāda, ka ģimenes pārāk reti gatavošanas procesā iesaista bērnus un nereti izvēlas nepiemērotu virtuves tehniku. Tādēļ maltīšu darbnīcas laikā rosināja dažādot un vienkāršot ģimenes ēdienu pagatavošanu.

Reklāma
Reklāma
“Izārdīs Latviju pa vīlēm!” Soctīklotāji “izceļ saulītē” vecu premjeres ierakstu soctīklos, kas izsauc viedokļu vētru
7 lietas, kas notiek ar ķermeni, ja rītu sāc ar kafijas tasi tukšā dūšā
“Asaras acīs!” Tantiņas pie Matīsa kapiem tirgo puķu vainagus. Kāds izsauc policiju, bet viņa rīcība pārsteidz
Lasīt citas ziņas

“Pagatavot maltīti bērniem mēdz būt viens no izaicinošākajiem ikdienas uzdevumiem, kas var prasīt ne tikai daudz laika, bet arī nemitīgu eksperimentēšanu, lai pagatavotu veselīgu ēdienu, kas garšotu visai ģimenei. Viens no veidiem kā to izdarīt – iesaistot gatavošanas procesā citus ģimenes locekļus.

Mēs bieži neapzināmies, cik patiesībā daudz un ar kādu interesi bērni var paveikt paši. Turklāt mazā sadzīves tehnika ir vienkāršs veids, kā darboties kopā, piemēram, pagatavojot veselīgu kokteili vai svaigi spiestu sulu,” norāda Svetlana Riškova, “Pavāru klubs” valdes priekšsēdētāja.

CITI ŠOBRĪD LASA

“Mēs katrs noteikti esam kādreiz iegādājušies ierīces, kas praksē tā arī netiek izmantotas. Lai izvairītos no šādām situācijām un jaunā virtuves tehnika patiesi atvieglotu ikdienu, ir būtiski to izvēlēties atbilstoši katras ģimenes gatavošanas paradumiem un lielumam. Piemēram, tieši mazais jeb tā dēvētais ceļojumu blenderis nevis lielais blenderis ir īpaši piemērots rīta kokteiļu pagatavošanai un tūlītējai baudīšanai, tāpat kā biezeņu pagatavošanai vienai nelielas ģimenes maltītei,” atklāj restorāna “Entresol” šefpavārs Raimonds Zommers.

“Maxima Latvija” ģimenes maltīšu darbnīcā kopā ar “Masterpro” pulcējās gan jaunās māmiņas ar bērniem, gan ēst gatavošanas entuziasti un blogeri, to vidū Anna Panna jeb Anna Birmane, Indra Salceviča ar ģimeni, Krista Zvirgzdiņa un citi.

Klātesošajiem bija iespēja redzēt un kopā ar šefpavāriem pagatavotceptu Daugavas zandarta fileju ar sakņāju biezeni, pētersīļiem un bērzu vīna mērci, kā arī ķirbju un dzērveņu polentas kēksu ar ābolu-brūkleņu marmelādi un cepto ābolu smūtiju. Viesi varēja uzzināt, kā pareizi izvēlēties un lietot mazo virtuves tehniku, lai gatavošanas process noritētu bez sarežģījumiem un maltīte izdotos.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.