Kā atšķirt nepanesību, nepatiku vai pārliecību? 6
Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Arvien vairāk cilvēki runā par dažādām alerģijām, visbiežāk no piena, kviešiem, zivīm, riekstiem un citiem produktiem.
Patiesībā īsta alerģija, kas izraisa elpošanas traucējumus, lūpu vai mēles iekaisumus, astmu, vemšanu, asinsspiediena problēmas un smagākos gadījumos anifilaksi, ir tikai 1%.
Pašdiagnostika nav risinājums! Vairākums ļaužu, kas no ēdienkartes svītro netīkamos pārtikas produktus, nemeklē, ar ko tos aizvieto, un nesabalansētā diēta var izraisīt veselības problēmas.
Profesors Džonatans Brostofs no Londonas Karaliskās koledžas uzskata, ka cilvēks nav ieprogrammēts govs piena lietošanai: “Esam vienīgā suga, kas turpina dzert pienu pēc izaugšanas no zīdaiņu vecuma.
75% pasaules iedzīvotāju – galvenokārt Indijā, Āfrikā un Ķīnā – organisms pēc 11 vai 12 gadu sasniegšanas vairs neizstrādā enzīmu, kas sašķeļ pienā esošo cukuru.
Tikai Rietumeiropā ģenētiskas mutācijas dēļ mums nav nepanesības.
Cilvēki gadiem ilgi var ciest no hroniskām locītavu sāpēm, vēdera pūšanās, domājot, ka tas ir normāli.
Pārtraucot lietot pienu, viņi sāk justies nesalīdzināmi labāk.”