„Zinātnieki ir noskaidrojuši, kāpēc vakaros gribas ēst – resnā zarna ir endokrīnais orgāns, kas izdala hormonu, kurš mazina apetīti. Ir cilvēki, kam šis orgāns vakara pusē izstrādā šo hormonu, taču dažiem cilvēkiem šis orgāns neizstrādā šo hormonu, tāpēc arī gribas ēst. Un galvenais secinājums ir tāds, ka cilvēks apaļīgs paliek nevis tāpēc, ka ēd vakaros, bet gan tāpēc, ka ēd vakaros pārāk daudz. Tāpēc nav svarīgi, kurā diennakts daļā ēd, bet gan cik daudz ēd – ēšana vakarā nav kaitīga, kaitīga ir pārēšanās. Vajadzētu ēst nesteidzoties, maziem kumosiem, kā arī nevajadzētu ievērot latviešu zelta likumu, ka nevajag neko atstāt uz šķīvja. Drīkst un pat vajag! Apēdot visu, pat ja negribas, mēs savai veselībai izdarām ļoti lielu ļaunumu. Tai vietā, lai mocītos pēc pārēšanās, īpaši, ja rodas dedzinoša, svilinoša vai cita nepatīkama sajūta kuņģī, var iedzert “Borjomi”, tad organismā notiek skābes neitralizēšana, uzlabojas pašsajūta un dzīves kvalitāte,” pareiza uztura nozīmi uzsvēra gastroenterologs, profesors A. Danilāns. 0
Arī uztura speciāliste I. Lutere uzskata, ka ēšana vēlu vakarā nav kaitīga, galvenais jābūt sabalansētam uzturam: „Vakara ēdienam labāk būtu nepieciešams sastāvēt no olbaltumvielām un no dārzeņiem, izslēdzot ogļhidrātus, ko satur graudaugi. Tas, ko vakarā noteikti nevajadzētu ēst, ir taukvielām bagāti ēdieni – miltu produkti un saldumi, tajā skaitā, konditorejas izstrādājumi, jo ar saldumu kāri vakaros varētu vilkt paralēles ar cukura līmeni organismā. Ja vakarā cukurs ir nokritis uz zemākās fizioloģiskās normas robežas, tad gribot vai negribot, mūsu ķermenis darīs visu, lai cukura līmeni organismā nostabilizētu normālā vidējā daudzumā. Tāpēc, lai varētu ierobežot svaru, un tas nenāktu vairāk klāt, ir trīs vienkārši paņēmieni, kur viens no tiem būtu jāievēro. Pirmais – ēst tikpat, bet kustēties mazliet vairāk nekā esam ieraduši; otrais – ēst mazāk, bet fiziskās aktivitātes paliek kā līdz šim; trešais – mazliet mazāk ēst un mazliet vairāk kustēties. Bet par “Borjomi” – veikti pētījumi liecina, ka, uzlabot gremošanas sistēmas darbību var, dzerot minerālūdeni, kurš ir istabas temperatūrā, nevis auksts no ledusskapja, kas nepatīkamas sajūtas kuņģī vēl vairāk saasinās.”