Laista piesardzīgi nelielām porcijām 1
Citrusus laista regulāri nelielām porcijām. Piemērotākais būtu lietus vai kausēta sniega ūdens – tāds, ko dēvē par mīkstu. Tādu izvēlas arī smidzināšanai, jo krāna ūdens uz lapām atstās sāļu nogulsnes. Ja regulāri laista ar krāna ūdeni, augam var rasties lapu hloroze (tās zaudē savu tumšzaļo, vienmērīgo krāsu, tajās parādās dzeltenīgs dzīslojums). Krāna ūdens padara augsni sāļaināku, un saknes vairs nespēj uzņemt augam vajadzīgās barības vielas.
Piebarošanai iegādājas speciāli citrusaugiem paredzēto mēslojumu.
Dažkārt gaismas un citu pārmaiņu un stresu dēļ citruss var nomest lapas. Sagādājot vajadzīgos apstākļus, augs var atjaunoties.